Sunday, 7 July 2013

Petua Murah RezekiSalam....

Hari ni just nak kongsi satu petua yang saya baru mula amalkan. Apa amalan yang patut kita buat untuk minta dari DIA YANG ESA dimurah rezeki sebagai hambanya. Rezeki semua datang dari DIA dan apa yang kita ada sekarang semua dari DIA. Benda yang wajib kita mesti ada dalam diri adalah BERSYUKUR dengan nikmatNya tapi jangan salah anggap dengan konsep bersyukur.. bukan redha denganapa yang dapat cume bersyukur dengan rezeki dari hasil usaha kita. Semakin tinggi usaha, semakin besar ganjaran. InsyaALLAH

Petua yang nak saya kongsikan adalah dari sorang blogger jugak yang sedang menjalankan perniagaan. Alhamdulillah, beliau sekarang maju dengan biznes beliau...

"Alhamdulillah saya mendapat rezeki batiniah yang amat berguna untuk saya. Ilmu yang baik yang saya boleh gunakan untuk selamanya dan ianya adalah untuk kebaikkan.Alhamduillah petua murah rezeki yang saya amalkan itu amat berkesan."

Sebenarnya terpulang pada hati masing-masing yang penting kita usaha.Antara amalannya adalah 

  • Selawat ke atas Junjungan Nabi Muhammad swt 100x selepas setiap kali solat
  • Baca surah Al-Waqiah sebelum tidur
  • Puasa setiap hari ISNIN dan KHAMIS

Amalkan dia tanpa henti selama 40 hari. InsyaALLAH Ia akan sebati dengan kehidupan kita. Kalau perempuan yang tidak boleh puasa atas sebab-sebab tertentu.Berpuasa sekurang-kurang 3 hari dalam sebulan. 

Apa-apa pun semua bermula dengan niat yang baik dan kesudahannya selalunya baik-baik..


Just Sharing...!!! Sharing is Caring...!!!"Tuhan telah menetapkan rezeki kita. Bukan pada jumlahnya, tetapi pada syaratnya."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...